‘De beste versie van jezelf worden: het kan bij ISS’

Facilitaire dienstverlener ISS Facility Services is dit jaar voor de derde keer op rij gecertificeerd als Top Employer in Nederland, met uitstekende scores op vele facetten. Leiderschap is een belangrijke sleutel tot succes en zorgt er onder meer voor dat medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien.

Dit artikel is eerder geplaatst op de website van NRC. 

Leiders van ISS leren authentiek en dienend leiderschap volgens drie leiderschapsprincipes. Het eerste is: deliver excellence: doe de dingen goed, dan wel beter. Ignite change is het tweede leiderschapsprincipe. Leiders stellen zich nieuwsgierig en kwetsbaar op. Het derde principe is unleash the power of OneISS. Leiders gebruiken de kracht en expertise van het internationale netwerk, ouwen aan verbondenheid en positivisme, en dragen zorg voor diverse en inclusieve teams. Goed leiderschap zorgt ervoor dat ISS de belofte a place to be you voor alle medewerkers waar kan maken. Van cateringmedewerker tot ceo en van receptioniste tot key account manager, bij ISS krijg je alle kansen om te worden wat je wilt zijn. En dat heeft een blijvend positief effect op je loopbaan, zoals enkele medewerkers van ISS hieronder vertellen.

Floor Reurslag. Fotografie: Rob van Hilten. 

A Place to Learn

Floor Reurslag begon als learning & development specialist en is nu manager talent management en learning & development bij ISS

„Wat je ambities ook zijn en wie je ook bent: bij ISS kun je jezelf zijn én jezelf overtreffen. Bij ons krijgt elk talent de ruimte om de beste versie van zichzelf te zijn, ongeacht achtergrond, geloof en identiteit. Je maakt bij ISS deel uit van een divers team, waarin iedereen elkaar respecteert. Wij investeren veel in de ontwikkeling van onze medewerkers. Op alle niveaus bieden wij trainingen: van servicegerichte trainingen voor onze operationele medewerkers tot en met het leiderschapsprogramma LeadingOneISS. In 2023 hebben wij zeven grote trainingsprogramma’s uitgerold. Voor managers bijvoorbeeld stonden er gemiddeld 24 trainingsdagen op het programma. Bij ISS stimuleren we persoonlijke groei, door het aanbieden van ondersteuning op alle vlakken: training, coaching, mentoring en projecten. We geven veel ruimte om te leren door te doen en bieden veel mogelijkheden om door te stromen. Kortom: mensen kunnen zich optimaal ontwikkelen binnen ISS. Soms groeien ze zelfs door naar een ceo-positie bij een ander bedrijf!”

A Place to Explore

Mark Steinbusch werkte in verschillende internationale rollen bij ISS en is nu head of health safety environment and quality

„De ene dag sta je in een fabriek en de andere dag in een corporate kantooromgeving, maar overal komt facility management terug. In het begin krijg je veel informatie en kennis aangereikt. Als je langer bij een organisatie werkt, ben je in staat om de kennis en ervaring die je zelf hebt opgedaan weer door te geven aan nieuwe collega’s. En natuurlijk blijf je ook altijd leren van elkaar. Als ik kijk naar mijn loopbaan van twintig jaar bij ISS dan zie ik dat die investering in mensen aan het begin van hun carrière, zich later weer terugvertaalt in wederzijds succes.”  

Mark Steinbusch. Fotografie: Rob van Hilten.

Maxime de Lange. Fotografie: Rob van Hilten. 

A Place to Grow

Maxime de Lange begon als global management trainee bij ISS en groeide door tot key account manager. Inmiddels werkt zij in die rol voor een biofarmaceutisch bedrijf

„Young professionals kunnen bij ISS een global of local traineeship volgen. Hiermee leidt ISS de leiders van de toekomst op. Als trainee doorloop je in 18 maanden een ‘mini-carrière’ waarin theorie en praktijk elkaar continu afwisselen. Je doet daarbij kennis op over de verschillende service lines binnen ISS. En vanaf dag één heb je een lid van het executive managementteam als persoonlijke coach en mentor. Bij ISS ben je vrij om jezelf te ontwikkelen. Je kunt doorgroeien naar verschillende functies én groeien qua persoonlijkheid. Voor mij betekent a place to be you dan ook een plek waar je je kunt blijven ontwikkelen, in een veilige omgeving fouten mag maken en waar je alle kansen mag benutten om te groeien.”