ISS Facility Services is Top Employer 2022

Edu Peek met de Top Employer Award 2022
ISS Facility Services is op 20 januari 2022 uitgeroepen tot ‘Top Employer Nederland’. Het Top Employers Institute, een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid, certificeert organisaties die met een uitstekend HR-beleid bijdragen aan een betere arbeidswereld. Het certificaat bewijst dat het HR-beleid van ISS zowel binnen als buiten de organisatie gewaardeerd wordt.
ISS ontving het keurmerk voor de eerste keer en mag zich daarom tenminste een jaar lang topwerkgever noemen. ISS verleent facilitaire diensten op en rond de werkplek, zoals schoonmaak, catering, receptie, technische services en logistieke werkzaamheden. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met het adviseren over en het aansturen van deze diensten. Het bedrijf, onderdeel van een wereldwijde organisatie met ruim 400.000 medewerkers en een hoofdkantoor in Kopenhagen, is al 45 jaar in Nederland actief.

‘People make places’

People & Culture Director Gemmie Hermens van ISS Facility Services is trots op deze prestigieuze erkenning: “Goed werkgeverschap en zorg voor onze mensen heeft onze voortdurende aandacht, zeker gezien de huidige arbeidsmarktkrapte in onze branche. Dit certificaat is hiervan een mooie erkenning. We zetten onverminderd in op de verdere ontwikkeling van ons HR-beleid. Dit doen we onder andere op de gebieden duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie, talentmanagement, digitalisering, employee benefits, organisatiecultuur en onboarding. Vooral ook met het doel om met supergemotiveerde medewerkers die trots zijn om bij ons te werken nog klant- en servicegerichter te worden en onze internationale kennis en expertise overal aan te bieden.”
Manager Talent Acquisition and Learning & Development Floor Reurslag vult aan: “Deze titel is de bekroning van vele jaren hard werken en trouw blijven aan je principes en kernwaarden. ISS gaat regelmatig met medewerkers in gesprek en onderneemt direct actie op aandachtspunten die vanuit die evaluaties naar boven komen. Ook besteden we veel aandacht aan trainingen en persoonlijke ontwikkeling. Dat zorgt aantoonbaar voor gemotiveerde en vakkundige medewerkers die met plezier en trots hun werk doen. Het is onze grootste uitdaging werkplekken gezonder, productiever en leuker te maken. Niet voor niets zeggen we bij ISS: ‘People make places en places make people’.”

Diversiteit en inclusie

ISS hecht veel belang aan diversiteit en inclusie. Ruim tien procent van de medewerkers behoort tot de groep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Recent heeft ISS het Charter Diversiteit van de SER ondertekend en in 2020 won het bedrijf de Global Sourcing Impact Award, een prestigieuze internationale award op het gebied van inclusie.

Werkomgeving verrijken

David Plink, CEO van het Top Employers Institute, zegt: “Terugkijkend op het veeleisende jaar dat, net als het voorgaande jaar, organisaties over de hele wereld diep heeft getroffen, heeft ISS Facility Services voortdurend laten zien dat zij prioriteit geeft aan het behouden van uitstekende people practices op de werkvloer. Ze blijven de uitdagingen van de veranderende werkwereld aangaan terwijl ze onvermoeibaar werken om een positieve impact te hebben op het leven van hun personeel”.