A PLACE TO BE YOU

A place to be Tim

Als je Tim Mullekes vandaag aan het werk ziet bij ISS, zie je meteen: hij zit hier helemaal op zijn plek. Met een grote glimlach overlegt hij met collega’s in de keuken, bedenkt hij nieuwe menu’s en tilt hij de culinaire standaard van zijn locatie telkens naar een hoger niveau. En dat terwijl zijn loopbaan in 2013 begon als parttime cateringmedewerker, zonder werkervaring maar met een koksdiploma op zak.

Van kansen pakken naar doorgroeien

Voordat Tim bij ISS begon, had hij al van alles gedaan: van werken in de beveiliging tot tuinonderhoud. Maar zijn hart lag in de keuken. Die liefde voor koken bracht hem uiteindelijk bij ISS, waar hij startte in Zeist met een baan van 20 uur per week.
Toen de vaste kok op zijn locatie ziek uitviel, twijfelde Tim geen moment en bood hij spontaan aan om bij te springen als kok: “Ik wilde laten zien wat ik kon, en ISS gaf me de kans. Dat vertrouwen heb ik vanaf dag één gevoeld.”
Zijn initiatief werd gezien en beloond: Tim groeide snel door van cateringmedewerker naar zelfstandig werkend kok, werkte op verschillende locaties en belandde uiteindelijk bij Heineken, waar hij inmiddels bijna zes jaar met veel plezier werkt als chef-kok.

Doen wat je gelukkig maakt

Topkwaliteit leveren zit bij ISS in het DNA en dat is precies wat Tim drijft. Hij denkt mee over events, adviseert bij foodprojecten en ontwikkelt menu’s samen voor zijn locatie. "Bij Heineken ligt de lat hoog. Dat maakt het uitdagend, en daar hou ik van. Tegelijk merk je het verschil dat ISS maakt: er is altijd oog voor de mens achter de functie. Er wordt naar je geluisterd."
Maar naast hard werken vindt Tim werkplezier net zo belangrijk. “Twee keer per jaar doen we als team iets leuks. Dat zorgt voor verbinding. De sfeer is altijd goed, en daardoor voel ik me hier echt thuis.”

Winnaar van de Apple Award

Een bijzonder moment in zijn carrière was zonder twijfel het winnen van de Apple Award. “Ik had ontbijt en lunch verzorgd voor alle Noord-Europese directeuren. En ineens stonden ze daar, met bloemen. Dat vergeet ik nooit meer.” Maar nog indrukwekkender vond hij de woorden van zijn leidinggevende, die hem een van de beste chefs van ISS Nederland noemde.
De Apple Award is een prijs die ISS geeft aan mensen of teams binnen de organisatie. De prijs is bedoeld om medewerkers te belonen die iets bijzonders hebben gedaan of een extra stap gezet hebben tijdens hun werk.

Altijd in ontwikkeling

Ook nu blijft Tim investeren in zijn groei. Dankzij trainingen in persoonlijke ontwikkeling voelt hij zich zekerder in zijn rol. “In het begin twijfelde ik vaak aan mezelf. Maar mijn leidinggevende geloofde in mij en moedigde me aan. De trainingen hielpen me inzien hoeveel ik eigenlijk al had bereikt.”
En die persoonlijke begeleiding is volgens Tim typisch ISS: “Er wordt naar je geluisterd. Heb je ideeën, dan word je uitgedaagd om ze verder te brengen.” Zo organiseert hij tegenwoordig zelf proeverijen met collega-koks om van elkaar te leren.
Zijn ambitie? Misschien doorgroeien naar Food & Beverage Manager bij Heineken, of juist meewerken aan nieuwe foodconcepten vanuit het hoofdkantoor van ISS.

ISS is een organisatie die je kansen biedt, waar je jezelf mag zijn én waarin je je kunt ontwikkelen. Als jij je inzet voor ISS, dan doet ISS dat ook voor jou.”

Word jij Tims collega?

Wil jij ook groeien binnen een organisatie waar je kunt doen wat je echt leuk vindt? Ontdek onze vacatures in catering vind net als Tim jouw plek binnen ISS.

Vind jouw
droombaan
in je inbox

Stel een job alert in en ontvang als eerste updates over nieuwe relevante vacatures!