A PLACE TO BE YOU

A place to be Noa Noor.

Dit is Noa Noor Willenborg. Zij heeft gewerkt als cateringmedewerker bij ISS en na haar studie tot facilitair leidinggevende is ze in oktober 2021 begonnen als servicedeskmedewerker. Sinds haar start heeft zij in rap tempo nieuwe vaardigheden eigen gemaakt.
Noa Noor is na haar VMBO opleiding de opleiding facilitair on the job gaan doen bij de Johan Cruijff Arena. Corona gooide in eerste instantie roet in het eten, maar zij maakte haar opleiding af bij ISS en startte als servicedeskmedewerker. Door haar leergierigheid combineert zij dit met werkzaamheden in de catering.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding bij ISS?

Eigenlijk ben ik hier door corona bij ISS terecht gekomen. Ik startte met de opleiding tot facilitair manager bij de Johan Cruijff Arena. Toen de lockdowns kwamen, was het lastig om daar mijn opleiding te vervolgen ; de locatie was immers gesloten. Om deze reden ben ik mijn opleiding verder gaan volgen bij ISS waar ik in september 2022 afstudeerde.

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toen je bij ISS begon, wat is er dan veranderd?

Ik ben steeds meer stil gaan staan bij mijn handelen. Vragen als; Waarom richt ik een ruimte zo in? Waarom maak ik zo een maaltijd op? En wat hoop ik daarmee te bereiken? Staan daarbij vaak centraal. Deze vragen helpen om vervolgens ook outside the box te denken en iets extra te doen voor een klant. Die vaardigheid maakt ook dat ik werkzaamheden als servicedeskmedewerker combineer met cateringwerkzaamheden.

Wil je ook de opleiding Facility - On the Job volgen?

Wat vind je het leukste aan je werk?

Er zijn twee dingen die mijn werk echt leuk maken. Om te beginnen het team waarin ik werk. We leren veel van elkaar en er wordt geïnvesteerd in verdere ontwikkeling van de vaardigheden. Buiten het contact in het team voegt het klantcontact ook echt iets toe. Verder vind ik de afwisseling in mijn takenpakket heel leuk. Aan de ene kant ben ik servicemedewerker en daarnaast versterk ik het cateringteam. Niet alleen zijn de werkzaamheden heel anders; Ik vind koken ook echt heel tof, vooral het experimenteren met smaken en de opmaak van gerechten. Dat had ik eerder nooit achter mezelf gezocht en heb ik kunnen ontdekken door het werken hier.

Wat is je grootste uitdaging? En hoe ging je daarmee om?

Het meest uitdagende in werk vind ik de hoeveelheid taken die je moet combineren met elkaar. Van lunch, banqueting, bestellingen, afwas etc. Dan is het belangrijk om overzicht te houden en niets te vergeten uit je takenpakket. Om te zorgen dat ik niks vergeet, werk ik met post-its waarop ik taken schrijf die ik af moet handelen. Zijn die gereed? Dan gooi ik ze weg en kan het uit mijn systeem.
Daarnaast is het zo dat er veel Engels gesproken wordt op de locatie waar ik werk. De Engelse taal was aan het begin niet mijn favoriet. Ik heb een Engelse cursus gevolgd via ISS en inmiddels voel ik me veel zekerder in het spreken van de taal. Verder is Google Translate nog steeds mijn beste vriend. De inzet die ik doe om de taal onder de knie te krijgen, wordt enorm gewaardeerd door de klant.

Hoe heeft ISS je geholpen met het doorgroeien naar de positie waar je nu zit?

Twee belangrijke personen die mij hebben geholpen zijn mijn praktijkopleider en later leidinggevende. Zij namen mee écht mee in het werk wat zij deden, waardoor ik mezelf kon ontwikkelen tot allrounder.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dat kan van alles zijn. Voordat ik me inschreef bij de opleiding tot facilitair leidinggevende wilde ik politieagent worden en nu ontdekte ik tijdens het werk dat ik het bereiden van gerechten leuk vind om te doen. Ik wil mezelf dus vooral de aankomende vijf jaar verrassen in mijn ontwikkeling.

Vind jouw
droombaan
in je inbox

Stel een job alert in en ontvang als eerste updates over nieuwe relevante vacatures!