A PLACE TO BE YOU

A place to be Gigi.

Maak kennis met Gigi. Na een stage bij een schoonmaakbedrijf was Gigi toe aan iets anders met meer uitdaging en klantcontact. In haar stage bij ISS werd invulling gegeven aan haar wensen waardoor zij grote stappen heeft gezet.

Waarom heb je gekozen voor een stageplek bij ISS?

Ik had eerst stage gelopen bij een schoonmaakbedrijf. Daar heb ik veel geleerd, maar ik had behoefte aan meer variatie in taken. Ik wilde bijvoorbeeld graag meer klantcontact hebben en dat was daar lastig. Ik ging toen kijken bij ISS, omdat ik verhalen had gehoord dat je hier meer verschillende dingen kon doen. Bij de meeloopdag werd dit bevestigd en koos ik er voor om bij ISS mijn stage te gaan doen.

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toen je bij ISS begon, wat is er dan veranderd?

Ik moest vooral wennen aan de starttijden. Ik start hier om 08:00 uur en dat betekende dat ik heel ander ritme moest krijgen. Door het stagejaar heen, raakte ik steeds meer gewend aan het ritme. Met tips leerde ik hoe ik mijn dag zo in kon delen dat ik energie over heb als ik thuiskom na een stagedag.

Hoe heeft ISS je geholpen met doorgroeien?

ISS had een vaste praktijkopleider voor mij die het hele jaar mijn ontwikkeling volgde en waarmee ik ook de voortgang samen met school besprak. Dat was fijn, omdat ik hierdoor ook kon aangeven wat ik miste en daar gehoor aan werd gegeven. Verder is het zo dat ik specifiek in de catering heel veel heb geleerd van de twee collega’s die daar werken. Zij hebben mij echt praktische onderdelen geleerd als het juist snijden van producten en hoe je de materialen schoonhoudt.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind de koffiebar de leukste plek om mijn stage te doen. Dat komt omdat ik die werkzaamheden snel oppak. Zo kon ik al vrij snel een cappuccino met een hartje maken. Daarnaast vind ik het contact met klanten heel leuk. Ik krijg echt de ruimte om hen te helpen en hen met een glimlach te laten vertrekken. Daarnaast vind ik het contact en de sfeer in het team heel leuk. We lachen veel met elkaar en als ik een vraag heb, is er altijd een collega die meteen helpt. Dit maakt dat ik graag naar stage toe kom.

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

Ik vind het meedraaien bij de catering heel uitdagend. Dat komt omdat we hier op een dag 200 tot 300 klanten hebben die allemaal tussen half 12 en half 2 komen eten. Hierdoor is het soms echt heel druk en heb je geen tijd om even bij te komen. Door hulp van mijn praktijkopleider lukt het me wel om deze tijd goed in te delen en daarna tot rust te komen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik zou het in de toekomst leuk vinden om een eigen bedrijf te starten, maar nu ben ik vooral bezig met mijn volgende stage. Ik heb bij ISS ontdekt dat ik het werk van een barista het allerleukste vind. Mijn volgende stage ga ik dus aan de slag als barista. Daar kijk ik naar uit.

TOP Academie

Sinds 2017 werkt ISS samen met Learn2work om op meerdere locaties Top Academies aan te bieden. We bieden vanuit daar stages aan voor leerlingen uit het praktijkonderwijs (is een middelbare school). Het gaat om een combinatie van een ‘stage’ op de werkvloer op functies als die van barista, cateringmedewerker, floorhost of receptionist en een lesdag in de werkomgeving waarin zij de theorie over deze functies uitgelegd krijgen.

Vind jouw
droombaan
in je inbox

Stel een job alert in en ontvang als eerste updates over nieuwe relevante vacatures!