A place to be Lisa: 'Ik ben veel meer vanuit mijzelf gaan spreken en leidinggeven.'

Maak kennis met Lisa Nijdam, Key Account Manager bij ISS. Zij studeerde na de hogere hotelschool door voor Facility Management. Sinds haar komst bij ISS is ze in sneltreinvaart doorgegroeid tot Key Account Manager.

Waarom heb je  voor Facility Management gekozen?

In het begin twijfelde ik tussen de hogere hotelschool en Facility Management. Echter, ontdekte ik dat hoewel ik de horeca leuk vond als bijbaan, het niet mijn voorkeur had als vaste baan. Al houd ik wel van de diversiteit in het werk, die je ook vindt in de facilitaire dienstverlening. Hier ben je zelfs met nog meer facetten bezig, zoals soft services, als gastvrijheid en schoonmaak, en hard services, die meer technisch zijn.

Waar bestaat jouw werk uit?

Als Key Accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de klantlocaties die onder mijn beheer vallen. Op dit moment zijn dat twee fabriekslocaties. Mijn werkzaamheden bestaan uit het aansturen van de facilitair managers op locatie, klantgesprekken voeren, contractbeheer en de financiële verantwoordelijkheid van het contract.

Hoe heeft ISS jou geholpen in het doorgroeien?

ISS biedt heel veel ruimte voor opleidingsmogelijkheden. Zo heb ik een waardevolle training in Persoonlijk Leiderschap mogen volgen. Door die training heb ik mezelf nog veel beter leren kennen en kan ik echt vanuit mijn authentieke zelf leiderschap tonen. Daarnaast heeft ISS eigen opleidingen, zoals het Site Managers Certificering Programma, waar ik enorm veel van geleerd heb. Verder heb ik een goede leidinggevende gehad die mij de ruimte heeft geboden om te kunnen groeien en ontwikkelen.
Eigenlijk is ISS degene geweest die met de vraag kwam of ik wilde doorgroeien naar Key Accountmanager. Na bijna twee jaar was het binnen de organisatie al vrij snel duidelijk dat ik klaargestoomd kon worden voor de volgende stap en het operationele stuk uit wilde stappen. Toen heeft ISS de training in Persoonlijk Leiderschap voorgesteld om mij klaar te stomen voor de volgende stap.
"Zo heb ik een waardevolle training in Persoonlijk Leiderschap mogen volgen. Door die training heb ik mezelf nog veel beter leren kennen en kan ik echt vanuit mijn authentieke zelf leiderschap tonen."

Als je jezelf vergelijkt met wie je was toen je begon bij ISS, wat is er dan veranderd?

Ik ben veel meer vanuit mijzelf gaan spreken en leidinggeven. Deels dankzij de training in Persoonlijk Leiderschap, ben ik veel meer authentiek geworden in hoe ik mijn werk uitvoer en leiding geef. Je ontwikkelt je eigen stijl en durft deze toe te passen met behulp van de diverse trainingen die worden aangeboden. Dat geeft mij veel meer rust. Je doet alles vanuit jezelf dus je raakt je energie niet kwijt.

Wat vind je nu het leukste aan je werk bij ISS?

Het allerleukste is de diversiteit in mijn werk. Ik werk naast mijn standaardwerkzaamheden mee aan projecten, waardoor ik samenwerk met alle afdelingen binnen ISS. Daarnaast vind ik het bij ISS zo leuk omdat iedereen je gelijk behandelt. A Place To Be You, dat is het echt. Je wordt door iedereen gelijk behandelt en iedereen ziet je. Je bent overal welkom. Dat maakt het een fijne werkplek. 
"A Place To Be You, dat is het echt."

Wat is jouw grootste uitdaging in je werk?

De klant behouden en continu proactief te zijn in het benaderen van de klant. De uitdaging is echt om ervoor te zorgen dat de klant niet bij ons iets hoeft te vragen maar we met ideeën komen voor de klant überhaupt erachter komt dat er een probleem is of iets efficiënter kan.

Hoe ga je om met deze uitdaging?

Als facilitair manager loop ik rondes op locatie zodat je het werk ziet en hierop kan inspelen wanneer nodig. Als Key Account Manager kom ik ook op klantlocaties en loop ik een ronde en ga ik het gesprek aan met mijn eigen medewerkers en facilitair managers. Zij zien vaak als eerste waar iets beter of anders kan. Daarnaast ga ik proactief het gesprek met de klant aan om te vragen waar zij tegenaan lopen. 

Kun je een specifiek project of prestatie noemen waar je trots op bent?

Op een klantlocatie stonden medewerkers met 2500 barr een ketel met een diameter van 1,30 meter schoon te spuiten. Dat was geen ergonomische werksituatie en het is gevaarlijk omdat je met een hele hoge druk werkt. Samen met een leverancier hebben we een robot kunnen ontwikkelen die de hogedrukreiniging in de ketel uitvoert. Hierdoor hoeven er geen mensen meer in de ketel te staan. Ik heb onder andere hiermee afgelopen jaar de Inspire Award op het gebied van Safety bij ISS gewonnen. Dus dat is echt een prestatie waar ik trots op ben.

Op welke manieren heb jij de klantbeleving verbeterd?

Samen met de klant hebben we het cateringconcept aangepast. In gesprekken met de HR-afdeling van onze klant kwamen we tot de conclusie dat een gezonder assortiment nodig was en zijn wij vanuit ISS gaan kijken hoe we dat het beste konden doen. Dus we hebben bijvoorbeeld een smoothie- en yoghurtbar gemaakt zodat die wat prominenter in het bedrijfsrestaurant staat om mensen te verleiden. Daarnaast hebben we de broodjes gezonder gemaakt, meer Vega-opties toegevoegd en de warme snacks juist flink terug gedraaid. Hier heb ik geen exacte cijfers van maar sinds wij een gezonder aanbod hebben, zien wij een toename in aantal bezoekers aan het bedrijfsrestaurant.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik denk dat ik over vijf jaar nog steeds in deze rol zit want er valt nog een heleboel te leren en ontwikkelen. Wellicht bij een nieuwe klant van ISS. Mijn eerste stap om mezelf te ontwikkelen binnen mijn huidige functie is door het volgen van de eigen opleidingen van ISS, zoals LeadingOne ISS en het Key Account Manager Certificering Programma. 

Mis nooit een interessante vacature!

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte.