ISS zet zich in voor Gelijke Kansen op de werkvloer

ISS heeft samen met meer dan 50 andere werkgevers en organisaties de verklaring “Gelijke kansen” ondertekend. Dit initiatief komt vanuit minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is bedoeld om gelijke kansen bij sollicitaties en op het werk te bevorderen.

Waarom is dit belangrijk?

Minister Van Gennip benadrukt dat echte gelijke kansen inzet vragen van werkgevers, bijvoorbeeld door objectieve werving en selectie. De ondertekening van de verklaring door ISS en andere bedrijven laat zien dat ze serieus werk willen maken van een inclusievere arbeidsmarkt. Dit initiatief moet andere bedrijven inspireren om hetzelfde te doen.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) helpt, samen met werkgeversorganisaties en de SER, bedrijven om gelijke kansen te geven. Dit doen ze via de Ontwikkelagenda Gelijke Kansen. In de komende tijd wordt deze agenda verder uitgewerkt om bedrijven op maat te ondersteunen.

Hoe draagt ISS bij?

ISS zet zich al langere tijd actief in voor gelijke kansen en is een van de koplopers op dit gebied. Onze aanpak:
  • Objectief werven door mee te doen aan events als 'Andersom Solliciteren'.
  • Community of Practice (CoP): We werken samen met andere bedrijven om inclusieve werving en objectieve selectie te verbeteren. Dit doen we door diverse methoden te testen zoals het inclusiever schrijven van vacatureteksten en het gestructureerd interviewen van kandidaten.
Gemmie Hermens, onze People & Culture Director, heeft de verklaring namens ISS ondertekend. Ook Robert Oosting, Head of Diversity & Inclusion, en Hanni Wongsosumarto, Projectmanager Diversity & Inclusion, waren aanwezig bij de ondertekening. 

Wat betekent dit voor jou?

Door onze inzet voor gelijke kansen zorgen we voor een eerlijker en inclusiever sollicitatieproces. We nodigen je uit om te solliciteren bij ISS, waar iedereen gelijke kansen krijgt. 
Doe met ons mee en bouw aan een inclusieve werkplek waar talent de ruimte krijgt, ongeacht achtergrond.