Jaarlijks 125 extra banen voor mensen die wat extra hulp nodig hebben om (weer) aan het werk te komen

ISS, UWV Werkbedrijf en het Landelijk Werkgeversservicepunt (WSP) Gemeenten hebben een landelijke samenwerkingsovereenkomst getekend met de ambitie jaarlijks samen 125 extra banen te creëren voor mensen die wat extra hulp nodig hebben om (weer) aan het werk te komen.
Alle betrokken jobcoaches, werkbegeleiders en ondertekenaars van ISS,
UWV Werkbedrijf en Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten.
Judith Duveen van UWV Werkbedrijf, Edu Peek van ISS Facility Services, en Brigitte Janssen van het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten hebben een overeenkomst getekend om samen te werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dit betekent dat ze zich samen inzetten om mensen zoals statushouders, mensen met een uitkering, en anderen die moeilijk aan werk komen, te helpen aan een vaste baan. ISS biedt banen aan in verschillende functies zoals schoonmaak, servicedesk, catering en ICT.
ISS werkt al sinds 2017 succesvol samen met UWV en helpt veel mensen aan werk. Meer dan 10% van de medewerkers bij ISS komt uit de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Met de nieuwe samenwerking wordt nu ook het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten betrokken, waardoor er nog meer geschikte kandidaten bereikt kunnen worden. Deze inzet is zichtbaar op verschillende klantlocaties in zowel de publieke als private sector.

Eén landelijk loket

De samenwerking biedt één landelijk aanspreekpunt voor werkgevers en werkzoekenden. Dit zorgt voor duidelijke afspraken over werving, begeleiding en regelingen in alle 35 arbeidsmarktregio's.

Reacties van Betrokkenen

Edu Peek van ISS Facility Services: "Wij willen als ISS inclusief zijn en zorgen dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. De kracht zit in de samenwerking met als doel dat iedereen van betekenis kan zijn".
Judith Duveen van UWV Werkbedrijf: "Het gaat om de persoonlijke verhalen en de kansen die we samen met de werkgevers bieden. We zien het als onze taak om het zodanig te organiseren dat het makkelijk wordt om je weg hierin te vinden". 
Brigitte Janssen van het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten: "We zijn trots dat we namens de negen deelnemende arbeidsmarktregio’s onze samenwerking vastleggen in een landelijke overeenkomst, waardoor we het bereik van passende kandidaten nog verder kunnen vergroten".